Barista cursus

Waarom zou u thuis niet die overheerlijke koffie kunnen drinken die u in uw favoriete koffiezaak ook kunt krijgen? En wat is er heerlijker dan op zondagochtend uw partner te verwennen met een cappuccino met een hartje erop? Met onze barista cursus maakt u kennis met de onbegrensde mogelijkheden van koffie en de apparatuur.

Barista cursus

Wij bieden een barista cursus aan voor iedereen die interesse heeft in kwaliteitskoffie die nog handmatig wordt bereid. Tijdens onze barista cursus leert u de fijne kneepjes van het vak. Het is leuk om te doen en heerlijk om verse koffiesoorten te bereiden en te proeven. Onder begeleiding van onze professionele barista’s leert u erg veel. U krijgt alles te weten over de verschillende espresso apparatuur, het malen van koffiebonen en hoe een barista naar Italiaanse traditie te werk gaat. Het is een cursus met deels theorie, maar vooral met veel praktijk.

Latte art technieken

Tijdens onze barista cursus kunt u ook leren hoeveel invloed melk, de kan, de stoompijp, het espressoapparaat en de koffie op elkaar hebben. Om een mooie melkschuimlaag te creëren komt het erop aan dat het schuim zo mooi mogelijk in de kop moet worden geschonken. U leert bij ons perfect melkschuim te maken om figuren te schenken.

Barista worden

Een barista is een goed opgeleide vakman of vakvrouw die zich toelegt op het bereiden van diverse soorten koffie: onder andere espresso en aanverwante dranken als cappuccino en latte macchiato. Een barista weet alles van de techniek en de processen van het bereiden van de koffiespecialiteiten. Een barista doet meer dan alleen koffie zetten. Als een echte gastheer verwent hij uw gasten met ambachtelijke koffie en vermaakt hen daarnaast met leuke feitjes over onze koffie. Onze barista’s worden niet alleen getraind op de kennis van de koffie, maar ook op de gastvrijheid. Ze zullen zich altijd opstellen als een ware gastheer of gastvrouw.

Barista cursus mogelijkheden

Voor bedrijfsuitjes of andere feestjes organiseren wij een barista cursus in groepsverband. Wij stemmen met u af waar uw wensen en behoeften liggen en wat u precies wilt leren. Alles is erop gericht dat iedere deelnemer actief betrokken raakt bij het zetten van de mooiste koffies. Deze cursus duurt twee uur en daarmee vult u dus gemakkelijk een dagdeel in. Het is erg geschikt voor een vrijgezellenfeest of een familiedag. Heeft u een horecaonderneming? Dan helpen wij u ook graag om uw medewerkers een perfecte kop koffie te laten serveren.

  1. Bedrijfsuitjes
  2. Vrijgezellenfeest
  3. Familiedag
  4. Andere gezellige uitjes

Barista cursus offerte aanvragen

Met onze barista cursus leert u hoe u een goede, smaakvolle koffie of traditionele cappuccino bereidt. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de prijzen? Neem dan nu contact met ons op om een scherpe offerte aan te vragen.

TOP